Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size malumat verecektir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve dayanıklılık sinein tercih edilir.

Her zaman azade bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir yük, mobilya yahut diğer bir bariyer bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü simultane bapnın suhuletle açılması dâhilin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, ekseriyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, elan bina dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda santimantal davranılmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şık olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın Kapısı Kilidi kapının spontane kapanması ile baş başa devreye giren, ısı ve esrarın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı sıkı iyiceya kapanmaktadır.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedi çıkış bapsı namına bina huzur aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa içgestaltsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı elan buna ilişkilı olarak elan ucuz olmaktadır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlamlanabilir.

Mono blok beden strüktürsı düzen sistemi veya ürkü amerikan bar sisteminin kilidin muhtevainden geçen 4 sayı cıvata ile bir birine rabıtalanması ile sağlamlanmaktadır.

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) bel kemiği amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide binalmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki duman, Yangın çıkış kapısı istanbul yangın, gaz yağı vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu negatif koşulların başka katlara geçişini karışmak yahut mümkün olduğu kadar geciktirmektir.

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak malum kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya müstacel bir gidiş takkadak insanoğluın uçuk bir itmesi ile dâhilen hariçya mevsuk açılmaktadır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Report this wiki page