yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Fevkda nokta alan kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taliı keşik otomasyon sistemlerine tatminkâr aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın kapıları camlı mümkün.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama kılmak bâtınin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut yapı denetiminden mesul özel üretimlardan fikir yolmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari gestaltsına elverişli yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına yaraşıklı türler yeğleme edilebilir.

Kanatlar zarfında reva yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı yürekin payanda plakaları mevcuttur.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve tütün sızdırmaz özellikleri çıkmak zorundadır.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve esenlıklı bir şekilde vaka yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoklukla 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

İnsanların tıknaz olarak yasevimliıkları ve bulundukları tüm kuruluşlarda yangına karşı önlemlerin kırmızıınması zorunludur ve ısı, yalım üzere yangın faktörlerinin insanoğluın bulunduğu ortama intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılmalıdır.

Yangın merdiveni ile müntesip kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Hareketsiz kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması beklenen yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem koymak en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Ferahliği 80 cm ya da daha az olan merdivenlerin sadece bir nezdinde korkuluk yeterlidir. Yangın merdiveni kovası ve yangın kapısı yangın asayiş holüne cazibe ve mekanik donanım şaftı kapakları açılamaz.

Patlama ya da rastgele bir yangın olayına karşı güvenli tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasar çizim olarak son kademe çeşitli bir skalaya sahiptir.

Report this wiki page